Свети Сава прослављен у Самаревцу

Категорија: новости
Датум објављивања

Дана 27.јануара 2017.године, на Св.Саву, у храму Апостола Петра и Павла у Самаревцу, служена је Св. Литургија коју је служио протојереј-ставрофор Драган Петровић. Литургији је присуствовао велики број вјерника,њих око осамдесет. Читаво село Самаревац има једва око стотину и педесет становника тако да је готово половина становника присуствовала Св.Литургији што је заиста лијепо.
О. Драган је затим одржао пригодну бесједу о животу Св. Саве, а онда се прешло на избор кума за наредну годину. Ове године кум славља је био господин Ђорђе Смиљић, побожни младић из Самаревца који пјева за пјевницом и редовно је присутан на Богослужењима.
Да кумује догодине јавила се његова рођена сестра, Милица Смиљић, која тренутно живи и ради у Брчком.
Након тога је услиједило оно што је за најмлађе најљепше, рецитације које су дјечица припремила, посвећене Св.Сави, а ове године је рецитовало њих седамнаесторо и том приликом су награђени поклон пакетићима.
Затим се прешло у Светосавски дом гдје је кум овогодишњег славља спремио трпезу љубави за госте и све присутне, а након отпјеване Светосавске химне о.Драган је благословио трпезу. Народ је био у лијепом расположењу, водили су се лијепи и побожни разговори о животу и дјелу Светога Саве. Био је ово диван дан за село Самаревац.

Monday the 24th. Affiliate Marketing.